31 C
Niš
Wednesday, July 24, 2024
spot_img

Biogen počinje sa ranom fazom ispitivanja nove terapije za SMA – BIIB115

Biogen počinje sa ranom fazom ispitivanja nove terapije za SMA – BIIB115

  1. mart 2022.

Na zahtev saveza udruženja pacijenata obolelih od SMA- SMA Europe, kompanija Biogen dala je saopštenje za javnost o planovima za istraživanje novih lekova za SMA, koje vam prenosimo u potpunosti

Poštovana SMA zajednico,

Kao odgovor na vaš zahtev, sa zadovoljstvom možemo da podelimo vest da krećemo sa ranom fazom istraživanja nove terapije za spinalnu mišićnu atrofiju (SMA) koja bi potencijalno mogla dalje da zadovolji neispunjene potrebe pacijenata obolelih od SMA.

Jedinjenje koje nazivamo BIIB115 trenutno je u pretkliničkoj fazi ispitivanja i nadovezuje se na temeljno znanje o Nusinersenu.

Nusinersen i BIIB115 su „antisens oligonukleotidi“ (ASO) koji deluju na patogenetski uzrok SMA.

Dalja poređenja nisu moguća s obzirom na ranu fazu našeg ispitivanja. Međutim, klinička ispitivanja su planirana s ciljem da pomognu u razumevanju doziranja jedinjenja, kao i njegove sigurnosti, podnošljivosti  i efikasnosti. Proces kliničkog ispitivanja je rigorozan sa više važnih faza. Početna klinička ispitivanja eksperimentalnih terapija se fokusiraju na razumevanju njihovog bezbednosnog profila.

Utvrđivanje efikasnosti BIIB115 utvrđivaće se u kasnijim fazama  ispitivanjima. Razumemo želju zajednice za ispitivanjima koja upoređuju BIIB115 sa utvrđenim SMA terapijama, međutim, s obzirom na razvojnu fazu BIIB115, bilo bi prerano da se obavežemo da sprovodimo ova direktna poređenja putem  kliničkih studija.

Ipak, prepoznajemo hitnost koju SMA zahteva i ostajemo posvećeni istraživanju  inovativnihi terapija. Tekuće studije SHINE i NURTURE procenjuju dugoročnu efikasnost  Nusinersena.

Početni planovi za klinička ispitivanja BIIB115 su u razvoju i tražićemo povratne informacije o njihovom dizajnu od lidera zajednice poput vas. Današnji razgovor vidimo kao prvi u nizu koji će osigurati da razvijemo klinički program za BIIB115.

Biogen prepoznaje interesovanje SMA zajednice za njihove proizvode i nastaviće da deli novosti.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,913FollowersFollow
21,900SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles